Kerstpakketten voor truckchauffeurs op Lage Weide

Foto: Josien van Breda

In de donkere dagen voor kerst de nacht moeten doorbrengen langs de weg op een bedrijventerrein. Zonder douche of toilet. Dat is de realiteit voor veel vrachtautochauffeurs. Ook op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht. Om hen een hart onder de riem te steken verraste Parkmanagement Lage Weide hen met een kerstpakket.

Josien van Breda van het Parkmanagement wil hiermee tegelijkertijd aandacht vragen voor de barre omstandigheden van de chauffeurs en de overlast die hierdoor wordt veroorzaakt. Haar oplossing: een speciaal parkeerterrein voor vrachtauto’s met goede voorzieningen.

Geen douche

De vrachtwagenchauffeurs kunnen normaal terecht bij wegrestaurants die vaak ook een douche hebben. Nu alles dicht is, blijven de chauffeurs noodgedwongen in hun vrachtwagens. Die vol spullen liggen die wij nodig hebben. In deze coronacrisis is het extra hard werken voor hen. Van Breda benadrukt dat het probleem groter is dan de tijdelijke coronamaatregelen: “Het is een structureel probleem. Op ons bedrijventerrein ontbreekt gewoon een fatsoenlijk openbaar vrachtwagenparkeerterrein.”

Veilig en prettig

Op dit moment staan vrachtauto’s en trailers op diverse ongewenste plaatsen geparkeerd. Dat kan zo niet langer volgens Van Breda: “Door het inrichten van een parkeerterrein voor vrachtauto’s kan de overlast uit de straten op het bedrijventerrein worden geweerd en kunnen trailers op een daarvoor bestemde locatie worden geparkeerd. Dat is fijner voor de chauffeurs en ook voor de mensen die nu in het donker langs de her en der geparkeerde trucks moeten fietsen. En zo kunnen we ons terrein ook opgeruimd houden. Vergeet niet: er werken zo’n 18.000 mensen op Lage Weide. Die moeten allemaal veilig en prettig van en naar hun werk kunnen reizen. Of je nu in een vrachtauto zit of op de fiets!”

Cookieinstellingen