Nieuwe escapegame thuis met Kerst: Unlock the (Bier) Bottle

Foto: Maximus

Nou, dat wordt vooral thuisblijven de komende weken; ook in de kerstvakantie. Tijd voor spelletjes dus, zo dachten spelmaker Unlock the Bottle en Brouwerij Maximus. Zij lanceren een nieuwe escapegame voor thuis met als titel ‘Het Bier Mysterie’.

In dit spel voor twee tot vier personen ga je als (hulp)archeoloog het mysterie oplossen via een aantal hersenkrakers in combinatie met een bierproeverij. De speciale thuisbeleving is ontwikkeld samen met Maximus Brouwerij uit Utrecht. Marvin Chin, Chief Gaming Officer van Unlock the Bottle: “Na ons eerdere succes met de eerste wijn escapegame van Nederland kwamen er veel vragen naar een bier escapegame. We hebben de uitdaging opgepakt en nu een geheel nieuwe bier-game uitontwikkeld. Unlock the Bottle’s ‘Bier Mysterie’ belooft daarmee een net zo gevarieerd en uitdagend spel te worden als ‘De Verloren Wijn’. Het spel bevat alle ingrediënten voor een geslaagde avond in je eigen corona-proof omgeving.”

Het Bier Mysterie

Het nieuwe spel draait om het grote ‘Bier Mysterie’: een archeologisch onderzoek naar de vraag waarom Romeinen vroeger bier dronken in plaats van wijn. Aan de hand van een opgegraven pakket zullen spelers de hoofdarcheoloog moeten helpen om dit geheim te ontrafelen. Naast het oplossen van diverse puzzels hebben spelers al hun zintuigen nodig: er zullen maar liefst vier verschillende bieren van Brouwerij Maximus geproefd moeten worden om het mysterie op te lossen. En pas als dit lukt kan het bijzondere vijfde bier ontgrendeld worden.

De pre-order voor deze escape game is inmiddels gestart en met veel enthousiasme ontvangen. Het spel is te bestellen via www.unlockthebottle.nl en kost € 64,95 (inclusief vijf bieren).

Reacties