Het dorpscafé moet blijven bestaan: doneeractie voor café De Don

Foto: MB

“Het kan toch niet zo zijn dat ons dorpscafé er straks niet meer is”, dachten Robert van Spijkeren en Dennis Wateler uit De Meern. Zij komen geregeld bij café De Don aan de Meerndijk, en hoorden dat eigenaar Brenda Loggen het zwaar heeft. Net als vele andere horeca-ondernemers. Ze besloten spontaan een actie op te zetten.

Brenda nam begin 2020 café De Don over. We weten inmiddels dat 2020 een heel slecht jaar is voor de horeca, en zeker als je net een zaak over hebt genomen. Brenda is daar natuurlijk niet de enige in, maar naar nu blijkt zijn er heel veel mensen en bedrijven die haar een warm hart toedragen en haar willen steunen. “Afgelopen dinsdag hebben Dennis en ik die actie opgezet en verspreid via Facebook en onder veel mensen die wij kennen hier in De Meern. 2500 euro leek ons heel gaaf, maar de volgende ochtend was er al 2000 euro opgehaald.”

Het gaat hard

Dat het bedrag zo snel zo groot is, is omdat mensen gul geven. Robert: “Veel mensen geven 50 of soms zelfs 100 euro, dus dan gaat het hard. Dat hadden we niet verwacht! We hebben nu ook alle bedrijven hier in de buurt aangeschreven en ook die geven graag. Zij begrijpen waar je als horeca-ondernemer mee kampt in deze rare tijd.” Inmiddels hebben de heren het streefbedrag naar 10.000 opgehoogd. “Wij dachten ‘ach, we proberen het gewoon’. Maar we zitten nu al op ruim 7000 euro!” Die 10.000 euro gaan ze dus wel halen, vermoedt Robert. De eerste van de maand wordt het geld vanuit de doneeractie op zijn rekening gezet en dan maakt hij een cheque voor Brenda.

Wil je ook doneren om te zorgen dat het dorpscafé van De Meern blijft bestaan? Klik dan hier.

Cookieinstellingen