Wegpiraat in Hoge Weide en Parkwijk na achtervolging opgepakt

Foto: Politie

Gevaarlijke capriolen en een spoor van schade vannacht in de wijken Hoge Weide en Parkwijk. Een 20-jarige bestuurder zonder rijbewijs deed er van alles aan om aan een controle van de politie te ontsnappen. Helaas voor hem eindigde het avontuur voor deze wegpiraat tussen een paal en een gevel.

Omstreeks 02.45 uur werd de auto van de 20-jarige op de Stadsbaan Leidsche Rijn gezien door de politie. Omdat bekend was dat de bestuurder niet in het bezit was van een rijbewijs wilden de agenten een controle uitvoeren. De bestuurder had echter andere plannen en ging er vandoor. Hij reed met verhoogde snelheid en veel risico door de wijken Hoge Weide en Parkwijk. In de Mierikswortelstraat reed hij door een hofje, waar hij tegen tuinmeubilair en een scootmobiel botste.

Ouderlijke woning

Even leek het er op dat de bestuurder zich daar klem had gereden tussen een paal en een plantenbak, maar met wat extra gas wist hij zich toch weer los te rijden. Kort daarna reed hij zich alsnog klem tussen een paal en de gevel van een gebouw. De bestuurder gaf het nog niet op en rende weg. De agenten zagen hem over de schutting aan de achterzijde van zijn woning klimmen. Het vermoeden bestond dat hij zich in de ouderlijke woning had verstopt, maar daar bleek hij niet te zijn. Via een tuinmuur klommen de agenten het dak op en daar werd de verdachte uiteindelijk aangetroffen en gearresteerd.

Claims en boetes

De 20-jarige is een bekende van de politie. Uit een speekseltest bleek dat hij THC had gebruikt. De verdachte is ingesloten en zal vandaag worden verhoord. Hij wordt verdacht van doorrijden na aanrijding, rijden zonder rijbewijs, rijden onder invloed verdovende middelen en de nodige verkeersovertredingen, en kan de nodige boetes en claims tegemoet zien.
Cookieinstellingen