Bert van Steeg wordt nieuwe fractievoorzitter van CDA Utrecht

Foto: CDA Utrecht

CDA Utrecht krijgt een nieuwe fractievoorzitter. Na het vertrek van Sander van Waveren neemt Bert van Steeg deze rol van hem over.

Bert van Steeg is geen onbekende voor de gemeenteraad. In de afgelopen twee jaar was hij al actief als commissielid. Van Steeg woont al jaren met zijn gezin in Hoograven en werkt in zijn dagelijks leven voor Detailhandel Nederland.

Veel zin

Bert van Steeg: “Ik heb er veel zin in om nu als raadslid aan de slag te gaan. Gezien mijn jarenlange betrokkenheid bij de stad en het CDA past de rol van fractievoorzitter goed bij mij. Ik kijk er naar uit om samen met Jantine Zwinkels het CDA in de raad te vertegenwoordigen en zet mij graag in voor een stad op mensenmaat.”

Overnemen

Van Waveren kondigde eerder zijn vertrek aan, in verband met zijn nieuwe baan die niet langer te combineren was met het raadswerk. In de komende weken vindt een verdere overdracht van dossierkennis plaats. In principe zal Van Steeg het inhoudelijke werkpakket van Van Waveren integraal overnemen.
Er is nog een aantal andere nieuwkomers bij CDA Utrecht. Zo is Tjerk Koekkoek als commissielid toegetreden en start Merel Rotman als nieuwe fractiemedewerker. Ook Hessel Stellinga, de nummer 6 van de lijst, zal de komende tijd meer betrokken raken.

Reacties