1300 gegadigden voor 58 woningen in Leeuwesteyn

Foto: GroenWest

Woningcorporatie GroenWest heeft deze week 23 eengezinswoningen opgeleverd in Poortrijk Leeuwesteyn, de nieuwe wijk langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Alle bewoners ontvingen inmiddels de sleutel van hun nieuwe woning. Er was véél belangstelling voor de socialehuurwoningen.

“Fijn om nu echt te gaan beginnen met de verhuizing naar de woning. Mooie plek, voldoende ruimte, duurzaam en op dit gebied ook van alle gemakken voorzien”, aldus een bewoner. Eind februari 2021 worden de overige 35 appartementen in dit project opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Er bleek veel vraag naar de woningen in het project Poortrijk: er kwamen maar liefst 1300 reacties binnen van geïnteresseerde woningzoekenden. Het is een duidelijk signaal dat er een grote vraag is naar woningen.

Uitbreiding van woningaanbod

Het nieuwbouwproject Poortrijk – een verwijzing naar de mooie entreepoort en de ‘rijke’ architectuur – bestaat uit 23 eengezinswoningen en 35 appartementen in de sociale huursector. Directeur-bestuurder Karin Verdooren (GroenWest): “We zien dat in Utrecht de druk op de woningmarkt onverminderd groot blijft. Woningzoekenden moeten soms lang wachten op een woning. Daarom zetten we vol in op nieuwbouw. De 58 duurzame, hoogwaardige huurwoningen die we hier hebben gebouwd, zijn zowel een prachtige als ook noodzakelijke aanvulling op ons woningaanbod.”

 

Reacties