Utrecht stopt met het gescheiden inzamelen van plastic, blik en pak

Foto: MB

Het zat er al aan te komen: de gemeente Utrecht gaat stoppen met het apart inzamelen van plastic-, blik- en pak-afval. Dit kan kan gewoon bij het restafval gegooid worden, omdat de afvalscheiding bij de afvalverwerker net zo goed kan.

De gemeenteraad van Utrecht stemde hiermee donderdagavond in. Van het afval dat bij de afvalverwerker komt, wordt ruim de helft van al het plastic, blik en pakken eruit gehaald. Als bewoners zelf hun afval scheiden dan wordt 26 procent apart gehouden.
Maar wat te doen met al die ondergrondse afvalcontainers en al die containers die inmiddels in vrijwel geheel Leidsche Rijn in de tuinen staan? Wel, de ondergrondse containers blijven gewoon bestaan, maar er kan dan iets anders in, bijvoorbeeld papier en karton. De kliko’s voor plastic, blik en pak worden overbodig en worden te zijner tijd door de gemeente opgehaald om te hergebruiken.

Voorlopig moeten we ons afval echter nog wel een tijdje scheiden. In de loop van volgend jaar wordt de afvalinzameling aangepast.

Cookieinstellingen