Wereldlichtjesdag: overleden kinderen worden wereldwijd herdacht

Foto: Pixabay

De tweede zondag van december is Wereldlichtjesdag. Wereldwijd steken mensen dan kaarsen aan ter nagedachtenis aan alle overleden kinderen. Dit gebeurt om 19.00 uur plaatselijke tijd en op deze manier is iedereen verbonden met het denkbeeldige lint van licht dat de wereld rond gaat, om stil te staan bij dat ene kind dat zo wordt gemist. Ook Leidsche Rijn doet mee.

Ook Wereldlichtjesdag is dit jaar anders. Maar hoe anders het ook wordt, er zal aandacht zijn voor de kinderen en ieder kind zal met liefde worden genoemd. Stichting Wereldlichtjesdag Leidsche Rijn, die deze dag organiseert, kiest voor een digitale bijeenkomst. “We denken dat we met een livestream ook een Wereldlichtjesdag kunnen bieden, waarbij we met elkaar kunnen stilstaan bij het gemis van de kinderen en de emoties die daarbij horen. Dat we ook op deze manier elkaar kunnen steunen en troosten. Van een afstand en toch dichtbij”, aldus Ilja Geensen, voorzitter van de Stichting.

Hoe gaat het dit jaar?

Vanuit de Kerk aan het Lint zendt Wereldlichtjesdag Leidsche Rijn een livestream van de ceremonie uit. Het zal een intieme, liefdevolle en respectvolle ceremonie worden. Vanzelfsprekend zal de organisatie de namen van de kinderen noemen en zal er een tastbare herinnering zijn voor wie dat wil. Er worden gedichten voorgedragen en er wordt muziek gespeeld.

Voor wie?

Voor iedereen die een kind wil herdenken: ouders, broers, zussen, grootouders, ooms, tantes, juffen, meesters, vrienden en vriendinnen. Hoe oud dit kind was of hoe lang geleden het overleed, speelt geen rol. Iedereen die een kind mist, is van harte welkom dit kind in gezamenlijkheid te herdenken op zondag 13 december. De livestream start om 18.30 uur. Wil je deze bijzondere ceremonie thuis meebeleven, meld je dan aan via
www.wereldlichtjesdagleidscherijn.nl. Je ontvangt dan een link voor de livestream. Deelname is gratis.

Naam doorgeven

Belangstellenden kunnen de naam van hun overleden kind doorgeven. Ook dit jaar zal de organisatie hun namen noemen. Daarnaast kun je een korte spreuk en een beeld of symbool doorgeven dat bij dit kind past. Deze krijgen een mooie plek in de ceremonie en de stichting zorgt voor een tastbare,
persoonlijke herinnering aan deze dag.

Reacties