Diversiteit in kinderboeken, Linzi en Anne helpen zoeken

Foto: books bij ani

Een prentenboek over een prinses met kroeshaar, over een gezin met 2 vaders of over een dapper kind in een rolstoel. Het zijn dit soort boeken die twee bevlogen moeders uit Hilversum en Utrecht proberen te vinden in het woud van kinderboeken. Om ze vervolgens aan te bieden aan andere ouders via onze boekenservice.

De missie van Linzi Fidelin (Hilversum) en Anne Mpaulo (Utrecht) in om meer diversiteit te bieden in kinderboeken. En dat is actueler dan ooit. Het blijkt dat kinderen al op peuterleeftijd onderscheid leren maken en vooroordelen ontwikkelen. Boeken kunnen daar een positieve wending aan geven.

Kinderboekenabonnement

“Wij bieden maandelijkse boekendozen aan particulieren, scholen en organisaties in de vorm van een kinderboekenabonnement. Daarnaast bieden wij ook geschenkdozen aan om als verjaardags- of kraamcadeau te geven onze website www.booksbyani.com. Mensen komen met ons in aanraking via onze sociale media en ons netwerk, maar we organiseren ook evenementen als dat kan, zoals afgelopen jaar in de bibliotheek in Leidsche Rijn. De boekendozen zijn ook populair onder veel Engelstalige leden (Veel Expats) waardoor we ook veel in het Engels communiceren op onze socials”, aldus Linzi en Anne. Zij benadrukken dat in de verhalen die zij selecteren voor jonge kinderen (0-7 jaar) het niet gaat om het ‘anders’ zijn, maar om de avonturen die de hoofdpersonen beleven. Dat die toevallig een kleur hebben of in een rolstoel zitten maakt voor het verhaal niet uit.

“We zouden graag meer bekendheid geven aan onze missie: de boekenwereld kleurrijker en diverser maken”, aldus de bevlogen moeders. Meer weten? Kijk dan op booksbyani.

 

Reacties