Eindelijk vaste huisvesting voor Voedselbank Leidsche Rijn

Foto: Voedselbank

Na jaren van onzekerheid voor de huisvesting is nu eindelijk de kogel door de kerk: Voedselbank Leidsche Rijn krijgt een vaste plek in winkelcentrum Terwijde.

Ook de voedselbank ik Ondiep heeft een nieuwe plek van de gemeente toegewezen gekregen. Met het vinden van geschikte locaties voor deze voedselbank hebben alle Utrechtse voedselbanken duidelijkheid over hun huisvesting voor nu en in de toekomst. “De voedselbanken kunnen hierdoor hun energie weer volop steken in het verstrekken van voedselpakketten aan kwetsbare Utrechters”, aldus wethouder Linda Voortman (Werk & Inkomen).

565 pakketten

Het duurzaam huisvesten van de voedselbanken was een belangrijke opgave uit het coalitieakkoord ‘Utrecht ruimte voor iedereen’ van de gemeente. Voortman: “De voedselbanken vervullen een cruciale rol door wekelijks zo’n 565 voedselpakketten te verstrekken aan Utrechters die moeite hebben met rondkomen. De voedselpakketten zijn voor veel Utrechters van grote waarde. We vinden het daarom belangrijk dat de voedselbanken zekerheid hebben over de locaties waar zij in zitten”.

Winkelpand Terwijde

De voedselbank in Leidsche Rijn verhuist per 1 april 2021 naar een winkelpand nabij winkelcentrum Terwijde en gaat een sociaal winkelconcept testen. Het is dan mogelijk voor mensen om zelf te kiezen wat ze mee naar huis nemen. Ook de voedselbank in Vleuten – De Meern verhuist in de loop van 2021 naar een nieuwe locatie: de Marekerk. Zij testen dan ook het sociaal winkelconcept.

Reacties