“Als iedereen een cadeautje extra koopt, kunnen we veel kinderen blij maken”

Foto: Daphne

Daphne Neuféglise uit Vleuten was een paar jaar geleden cadeautjes aan het inpakken voor haar kinderen voor de feestdagen en realiseerde zich opeens wat een luxe dat was: cadeautjes met kerst. En dat dat niet voor iedereen is weggelegd. Ze besloot in actie te komen.

Ze vertelt: “Ik begon het gênant te vinden hoeveel cadeautjes het waren. Mijn kinderen werden enorm verwend door de Sint en ook de kerstboom verdween zo ongeveer tussen alle cadeautjes. Hoewel ik het leuk vond dat de kinderen zo ongeveer hun volledige verlanglijstje konden afvinken, brak mijn hart bij de gedachte dat er kinderen zouden zijn die niet ver hier vandaan wonen die wellicht nauwelijks of niets kregen. Die zich misschien afvroegen waarom de Sint bij sommige huizen zakken speelgoed achter liet en andere kinderen oversloeg. Ik kon door die gedachte niet slapen. De volgende dag zocht ik contact met een dame die kerstpakketten samenstelde voor gezinnen die het financieel minder breed hadden. Ik vroeg haar of zij een gezin wist waar cadeautjes meer dan welkom waren. Diezelfde dag ben ik gaan winkelen om een mand vol cadeaus te kunnen schenken.”

Een cadeautje extra

Dat initiatief volgde navolging. Daphne woont in een kleine buurt in Vleuten, waar het contact met de buren erg goed is. Zo hebben de buurvrouwen een eigen app groep met hierin zo’n 50 deelnemers. In deze app worden bijvoorbeeld boeken en kinderkleding  doorgegeven of doen de dames een oproep om samen te gaan hardlopen in het Máximapark. Daphne: “Ook hebben we in het verleden al meerdere buurtfeesten georganiseerd, zoals vorig jaar met Nationale Burendag. Dit jaar was er op dat gebied door de Corona helaas niet zo veel mogelijk, maar leek het me leuk om toch gezamenlijk als buren iets te kunnen doen. Via de buurtapp vroeg ik mijn buurvrouwen of zij wellicht bij het inkopen van cadeautjes, een cadeautje extra zouden willen kopen om deze te kunnen doneren aan Het Speelkwartier, de speelgoedbank in De Meern.”

Lieve buurtbewoners

Dat idee werd met veel enthousiasme ontvangen en inmiddels zijn er tientallen cadeautjes verzameld. “Ik ben ontzettend blij dat ik zulke lieve buurtbewoners heb en dat we in deze tijd, waarin we worden geadviseerd onze sociale contacten te beperken, toch nog altijd heel sociaal kunnen blijven handelen. Ik hoop dat onze inzamelingsactie andere Leidsche Rijners inspireert. Het is namelijk leuk om iets te krijgen, maar iemand iets geven is minstens net zo leuk!”

Reacties

Cookieinstellingen