Lister reageert op overlijden slachtoffer steekpartij

Foto: google

Bij een steekpartij dinsdagnacht is een vrouw van 25 overleden. Zij woonde in een studio van Lister, een organisatie die mensen begeleid wonen biedt. Het vermoeden bestaat dat het gaat om een incident in de relationele sfeer. Een man is aangehouden.

De woning waar het gebeurde ligt aan de Wessel Couzijnstraat, vlakbij Leidsche Rijn Centrum. Daar heeft Lister 24 eenpersoons appartementen. Het ernstige incident vond plaats in een portiek waar vier appartementen aan grenzen. Bij alle bewoners in deze woonvorm is sprake van psychiatrische problematiek, en zij ontvangen vanwege hun problematiek begeleiding van Lister. Bewoners en medewerkers zijn zeer ontdaan over het overlijden van de bewoner.

Extra begeleiding

De bewoners en medewerkers zijn opgevangen en ondersteund bij de verwerking van het overlijden van de bewoner. Voor alle bewoners van de woonvorm is extra begeleiding aanwezig om een luisterend oor en extra steun te bieden. Er wordt gezocht naar een manier om coronaproof een bijeenkomst te organiseren voor de medewerkers en de bewoners. Ook zal communicatie met de buren opgestart worden. De politie doet intussen onderzoek naar de gebeurtenissen. Lister zal ook zelf onderzoeken wat er precies is voorgevallen en de bevindingen met de inspectie voor de Gezondheidszorg bespreken.

Reacties