Politieke partijen in Utrecht heten Sharon Dijksma welkom

Foto: Gemeente Amsterdam

Gisteravond werd bekend dat Sharon Dijksma (49) de nieuwe burgemeester van Utrecht wordt. Ze heeft een schat aan politieke ervaring, en volgens mensen die haar kennen, kun je ook met haar lachen.

Zelf zei ze ernaar uit te kijken om met haar gezin – ze is getrouwd en heeft drie kinderen, waarvan de jongste nog geen jaar oud is – naar Utrecht te verhuizen: “Ik ben trots en dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen. Ik hoop een burgemeester voor alle Utrechters te zijn. Ik kijk er naar uit de stad, de wijken en de mensen snel te leren kennen!” Sharon Dijksma is nu nog wethouder in Amsterdam; voor deze functie verhuisde ze met haar gezin van Enschede naar Amsterdam.

Schat aan ervaring

Wethouder Lot van Hooijdonk zei op twitter: “Welkom ‚Ā¶Sharon Dijksma als burgemeester van Utrecht, met een schat aan ervaring, als staatssecretaris op klimaattoppen bijvoorbeeld. Wij kijken naar je uit.” En de reactie van de Utrechtse wethouders gezamenlijk op voordracht van Dijksma als burgemeester luidde: “Met Sharon Dijksma krijgt Utrecht een ervaren en betrokken bestuurder die een belangrijke rol speelt in het verbinden van bewoners & ondernemers in onze stad.” Jantine Zwinkels van de Utrechtse CDA noemt Dijksma “een ervaren, energieke bestuurder waar we veel vertrouwen in hebben. Welkom & veel succes toegewenst!”

Staatssecretaris

Zelf zei Dijksma op twitter dat ze desondanks Amsterdam zal verlaten met pijn in het hart. “Een stad die me dierbaar is geworden. Ik heb met veel plezier gewerkt aan alles wat er rijdt en vaart. Ben trots op mijn team en wat we hebben bereikt. Vooral ook tijdens deze moeilijke tijd, met veel impact op het OV.” Dijksma is er wethouder verkeer en vervoer sinds 2018. Eerder was ze staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, staatssecretaris van Economische Zaken en staatssecretaris van Onderwijs. Ze was meerdere periodes Tweede Kamerlid. In januari wordt zij – naar verwachting – per koninklijk besluit tot burgemeester van Utrecht benoemd.

 

 

Reacties