Expositie Berlijnplein over eenzaamheid in de stad gaat ondanks brand toch door

Foto: RAUM

Living Apart Together, de expositie op het Berlijnplein over eenzaamheid in steden, gaat toch gewoon door, ondanks de verwoestende brand van afgelopen weekend. Bij de brand werd het verzamelgebouw van RAUM, Het NUT, de BuurtWerkKamer en Jonge Honden in de as gelegd.

Wijkrestaurant Venster en expositieplein bleven ongedeerd. Daarom gaat RAUM’s geplande expostie Living Apart Together vrijdag a.s. toch gewoon van start. Living Apart Together is een stadsonderzoek, programma en expositie waarbij je alles te weten kan komen over eenzaamheid. Aanleiding voor dit initiatief is de ernstige toename van eenzaamheid in grote steden, aldus stadslab RAUM. Zo is in Utrecht 38% van de inwoners sociaal eenzaam, en 10% zelfs ernstig eenzaam. Maar ook andere grote steden kampen met een groeiend aantal eenzame inwoners.

In de buitenlucht

“Juist in tijden van de coronacrisis neemt eenzaamheid onder inwoners van de stad toe. Living Apart Together benadert dit als een gezamenlijke uitdaging van de stad, niet alleen als een probleem van het individu”, aldus Rinke Vreeke, programmamaker en curator van RAUM.
De expositie zal vanaf vrijdag 12.00 uur in de buitenlucht en vrij te bezoeken zijn en bestaat uit werk van makers uit verschillende disciplines waaronder social design, spoken word en architectuur. Deelnemende makers zijn: Siba Sahabi (o.a. in samenwerking met Chris Rijksen), Ozan Aydogan (o.a. in samenwerking met High On Type), De ReuringdienstCircus FamilyJasper Zehetgruber & Marvin Unger en William Knies.

Cookieinstellingen