Leerling-stratenmakers zorgen voor nette wandelpaden kantorenpark Papendorp

Foto: Pixabay

Deze week zijn zes leerlingen van SPG Midden Nederland (Samenwerkingsverband Praktijkopleidingen Grond-, weg en waterbouw), onder begeleiding van hun leermeester, gestart met het nieuw bestraten van de wandelpaden rond de vijver bij het kantorenpark Papendorp.

“De wandelpaden liggen er al een tijdje niet netjes meer bij. Er missen stenen, ze zijn kapot of de stenen liggen ongelijk, waardoor de kans op struikelen groot is. De wandelpaden liggen rond een mooie vijver, en het is het enige aangelegde recreatiegebied op Papendorp. We zijn dus erg blij met de komst van de leerling stratenmakers en kijken uit naar de mooi bestrate wandelpaden”, aldus Jaap Schuttevaer, voorzitter kantorenpark Papendorp. Hij is blij dat er wat aan de wandelpaden gaat gebeuren.

18 december is het klaar

De wandelpaden zijn dus aan onderhoud toe, een mooie klus voor de leerling-stratenmakers. De stage-opdracht duurt zes weken. Vrijdag 18 december liggen de wandelpaden rond de vijver er weer piekfijn bij. Wethouder Kees Diepeveen (Openbare Ruimte): “We vinden het als gemeente belangrijk dat we stageplekken aanbieden voor het opleiden van leerlingen in het voorbereidend beroepsonderwijs, zoals deze leerlingen, die een Beroeps Begeleidende Leerweeg (BBL) volgen. We bieden als gemeente graag werk aan waar de leerlingen ervaring mee op kunnen doen en zijn blij dat onze wandelpaden er straks weer piekfijn uitzien.”

Elk jaar op zoek

De gemeente Utrecht gaat elk jaar op zoek naar een geschikte plek voor de leerlingen om hun stage-opdracht uit te kunnen voeren. “De plekken die we uitkiezen moeten in eerste instantie veilige plekken zijn voor de leerlingen om te kunnen werken. Ook is het belangrijk dat ze in relatieve rust het straatwerk kunnen leggen, een kantorenpark leent zich daar uitstekend voor. Het is wel serieus werk, het is geen gaatjes lappen, zoals we dat noemen, maar juist het hele wandelpad opnieuw bestraten. En dat is mooi werk”, aldus Adrie Kok, gebiedsprojectmanager afdeling Stadsingenieurs gemeente Utrecht.

Reacties