Utrecht zoekt stembureauleden voor de verkiezingen in maart

Foto: Pixabay

Alle aandacht gaat deze dagen uit naar de presidentsverkiezingen in Amerika; een goed moment om die in ons land even onder de aandacht te brengen. Want er zijn mensen nodig die de stembureaus in Utrecht willen bemensen.

De Tweede Kamerverkiezingen zijn op woensdag 17 maart. Die dag moeten er mensen in de stembureaus zitten die het stemmen in goede banen leiden. Ook zoekt de gemeente tellers die vanaf 20.45 uur willen helpen tellen op de stembureaus. Als je eerder hebt geholpen tijdens de verkiezingen krijg je vanzelf een mail van de gemeente Utrecht. Heb je dat niet en heb je wel belangstelling, dan kun je je hier aanmelden. Je ontvangt dan eind november/begin december een email met meer informatie.

Veilig

Uiteraard wordt er volop rekening gehouden met de coronamaatregelen zodat alle stemmers hun stem veilig kunnen uitbrengen. O ja, en ben je benieuwd hoe Utrechters stemden tijdens andere verkiezingen? Bekijk de uitslagen van vorige verkiezingen in Utrecht.

 

Reacties