Ronde van Sint Maarten @home: deel je licht met de stad

Foto: Moniek Janssen

Op woensdag 11 november vieren we traditiegetrouw Sint Maarten in Utrecht. Iedereen komt zijn huis uit om het licht en vuur van onze stadspatroon te delen. Maar Lichtjes lopen, zingend langs de deuren gaan om snoep op te halen, het zit er dit jaar allemaal niet in. Er is een alternatief bedacht.

Want juist in deze lastige tijd kun je je verbondenheid laten zien. Hoe? Simpelweg door je licht te delen. Laat zien dat je je verbonden voelt met je buren, je straat, je stad door een lichtje te branden voor je raam, op het balkon of in je tuin. Door een foto van je lichtje te delen op Facebook en Instagram kun je laten zien dat je meedoet. Je kunt ook – net als Sint Maarten – een stukje van je welvaart delen door een donatie te doen op Geef om je Stad. Daarmee help je de viering ook in volgende jaren mogelijk te maken én kun je mensen in acute nood helpen via de Stichting Noodhulp.

Ronde van Sint Maarten, de Film

De Sint Maarten Parade trekt niet door Utrecht maar komt dit jaar bij je thuis. Op RTV Utrecht en UStad wordt een film uitgezonden waarin makers en partners in de wijken laten zien wat voor moois ze hebben gemaakt aan lichtsculpturen, muziek, dans, circus, etc. Elke performance heeft een mini-opbouw. Het Leidsche Rijn College laat bijvoorbeeld 120 sculpturen zien die door leerlingen worden getoond in 1 minuut. FC Utrecht supporters rollen een giga spandoek uit op het veld met de tekst ‘Utrecht dat zijn wij’. We kunnen niet samenkomen maar het gevoel van saamhorigheid blijft!

De film “de Ronde van Sint [email protected]” duurt 50 minuten en is te zien woensdag 11 november op UStad om 19.00, 21.00 en 23.00 uur en op RTV Utrecht om 19.00 en 22.00 uur.

Reacties