Aanmeldingen voor De Grote Prijs van Leidsche Rijn kan weer!

Foto: Herman Kemperman

KLUB 19 organiseert weer een editie van De Grote Prijs van Leidsche Rijn, dé bandwedstrijd voor muzikale jongeren van 12 tot 19 jaar. Voorrondes vinden plaats in muziekpodium Azotod in november.

Voorheen waren dat altijd leuke happenings, maar nu is ook dat anders: Alle events worden in verband met de maatregelen tegen corona gefilmd en online gestreamd. Bands kunnen zich nog tot 8 november opgeven via de website www.cultuur19.nl/klub19. Daar zijn ook de voorwaarden te vinden. Op het spel staan fantastische bandprijzen waaronder een opname in Studio Moskou.

Ekko, De Helling en ACU

De Grote Prijs van Leidsche Rijn is een bandwedstrijd die is bedoeld om jonge bands en muzikanten een impuls te geven en hen op weg te helpen met bandcoaching, professioneel opnemen en zelfstandig promotie doen. Eerdere winnaars en deelnemers (Between The Jars, Magik Trick, Electric Memories) wisten met gemak de weg naar de stedelijke podia te vinden, zoals EKKO, De Helling en ACU.

Videoclip

Deelnemers Coming of Age, Mayday en Off The Grid hebben in het afgelopen jaar niet stilgezeten. De bands kwamen regelmatig samen in de CultuurCampus om te repeteren en Mayday en Off the Grid maakten met KLUB19 voor het eerst een eigen videoclip. Deze clips gingen in première op het online CampusFestival van Cultuur19. Ook zou Mayday half maart meedoen in de Utrechtse voorronde van Kunstbende.
De Grote Prijs van Leidsche Rijn is een initiatief van KLUB19, ondersteund door Gemeente Utrecht, met dank aan Leidsche Rijn College, Amadeus Lyceum en Academie Tien. KLUB19 is het gezamenlijke jongerenprogramma van Cultuur19, Azotod en De Vrijstaat. Meer informatie over de voorrondes en de line-up is te vinden op www.cultuur19.nl.

Reacties