222 nieuwe sociale huurwoningen opgeleverd in Leidsche Rijn

Foto: mitros

Mitros heeft de bouw van 222 sociale huurwoningen in Leidsche Rijn afgerond. Met de oplevering van ‘De Europeaan’ en ‘De Muzikant’ voegt de woningcorporatie in totaal 222 twee- en driekamerappartementen toe. Beide complexen hebben een sociaal karakter en worden verhuurd onder de eerste aftoppingsgrens.

Op woensdag 28 oktober krijgen de eerste bewoners de sleutels. Wethouder Maarten van Ooijen knipt op symbolische wijze het lintje door. Beide complexen zijn gasloos, goed geïsoleerd en hebben zonnepanelen op het dak. De opbrengst van de zonnepanelen komt direct bij de huurders terecht. Op een afgesloten binnenterrein zijn er parkeerplekken voor auto’s en fietsen. Vastgoedontwikkelaar Marjolein Tours: “We zijn enorm trots om wonen op deze toplocaties voor de laagste inkomens mogelijk te maken.”

Ex-daklozen

In beide nieuwbouwcomplexen komt een gemengd woonproject, MIXIT (De Europeaan) en LIVIN (De Muzikant) genoemd. Het woonconcept houdt in dat huurders van Mitros geïnformeerd én gemotiveerd zijn om samen een actieve woongemeenschap te vormen. Een deel van de huurders zijn ex-daklozen uit de maatschappelijke opvang. Zij zijn eraan toe om zelfstandig te gaan wonen. Zij krijgen daarbij begeleiding van De Tussenvoorziening. “Gemengd wonen is bijzonder omdat huurders heel bewust kiezen voor het wonen met ex-daklozen en gezamenlijk een woongemeenschap willen vormen. Onderzoek wijst uit dat de kans op terugval in dakloosheid sterk vermindert wanneer mensen gaan wonen in een gemengd woonproject, waar iedereen een goede buur is”, vertelt Anemoon van Dijk, Manager Bijzondere woonconcepten.

Reacties