St. Antonius schaalt reguliere zorg verder af

Foto: St. Antonius

Door de enorme toename van coronazorg schaalde het St. Antonius Ziekenhuis eerder al een deel van de reguliere zorg af. Ondertussen laten de prognoses zien dat Covid-opnames de komende weken verder zullen toenemen. Om in deze situatie voor nu én in de komende tijd veilige zorg te kunnen waarborgen en tegelijk goed voor de medewerkers te kunnen blijven zorgen, schaalt het ziekenhuis de reguliere zorg vanaf maandag 26 oktober verder af.

Dat betekent dat meer geplande niet-acute operaties worden verplaatst. Daarmee is er OK-personeel vrij om Covid-zorg of reguliere zorg te verlenen op de IC en op verpleegafdelingen. Uitgangspunt van deze verdere afschaling is om Covid-zorg mogelijk te maken, medisch-urgente operaties altijd door te laten gaan, personeel te beschermen tegen overbelasting en de toename van de wachtlijsten zo klein mogelijk te houden.

Spoedeisende hulp gaat door

Dit betekent dat er meer patiënten benaderd worden om hun operatie te verplaatsen. Om hoeveel operaties het in totaal gaat, weet het ziekenhuis nog niet. Patiënten die spoedeisende hulp nodig hebben, kunnen altijd terecht. Ook de behandeling van patiënten met kanker, dialyse, hartingrepen en psychiatrische behandelingen gaan in principe door. Overigens kunnen sommige (kleinere) operaties wel gewoon doorgaan als daar op dat moment capaciteit voor beschikbaar is. Dus als je niet wordt gebeld, gaat je afspraak of operatie gewoon door.

Verwijzen

Op dit moment kunnen vrijwel alle poli-afspraken ook nog doorgaan. Patiënten hoeven geen belemmering te voelen om in huis te komen voor poliklinische niet-urgente zorg, dat is nog steeds veilig dankzij alle maatregelen die de afgelopen maanden zijn genomen. Huisartsen kunnen ook nog gewoon patiënten blijven verwijzen.

 

Cookieinstellingen