St. Antonius Ziekenhuis schiet zorgbonus voor medewerkers voor

Foto: pixabay

Het St. Antonius ziekenhuis schiet de zorgbonus van 1000 euro netto die door de overheid aan zorgmedewerkers is beloofd, zelf voor. Het ziekenhuis wacht niet tot het ministerie van Volksgezondheid (VWS) hun aanvragen heeft goedgekeurd.

De zorgbonus voor medewerkers die tijdens de eerste coronacrisis heel hard hebben gewerkt, blijft nog altijd een beetje in de lucht hangen. Hij is beloofd, maar wanneer die daadwerkelijk uitgekeerd wordt door de overheid, is nog altijd onduidelijk. Een aantal ziekenhuizen, waaronder het St. Antonius Ziekenhuis, gaat daar niet meer op wachten.

Wie wel en wie niet

De bonus werd eind juni beloofd en zorginstellingen kunnen deze tot eind oktober aanvragen. Er is bij verschillende zorgorganisaties discussie wie er allemaal recht op de bonus hebben. De overheid heeft een lijst met functies gemaakt die de bonus mogen krijgen. Maar daar staan ook functies op die er dan geen recht op zouden hebben, terwijl je kunt stellen dat ook zij de crisis hebben gevoeld in hun werk. Het Antonius wil deze keuze niet maken en heeft voor alle medewerkers de bonus aangevraagd. En gaat deze nu dus alvast voorschieten.

Cookieinstellingen