St. Antonius Ziekenhuis kan toestroom patiënten vooralsnog aan

Foto: St. Antonius

Bij sommige ziekenhuizen in de grote steden komt de spoedeisende hulp in de knel omdat er geen plek is. Ambulances moeten dan uitwijken naar een ander ziekenhuis. Het gaat om een sluiting van één tot meerdere uren. In het St. Antonius Ziekenhuis locatie Leidsche Rijn is dat nog niet het geval.

“We hebben onlangs wel een moment gehad dat we tegen de maximale klinische Covid-capaciteit aanliepen. Daardoor moesten we coronapatiënten die zich aandienden via de SEH tijdelijk doorverwijzen. Op dit moment verloopt dit weer goed. Het voordeel van dit ziekenhuis is dat het over twee spoedeisendehulpposten beschikt. Coronazorg vindt voornamelijk in Nieuwegein plaats. Als we daar tegen de maximale klinische Covid-capaciteit aanlopen, kunnen we, in overleg met de ambulancedienst, sommige reguliere spoedzorg ombuigen naar Leidsche Rijn”, aldus woordvoerder Sandra van Dulmen van het St. Antonius Ziekenhuis.

Enige zorgen

“De SEH kortstondig sluiten voor nieuwe patiënten proberen we uiteraard altijd zoveel mogelijk te voorkomen. Dat lijkt nu dus nog niet vaker voor te komen dan anders. We maken ons wel enige zorgen als de toestroom van Covid-patiënten in het ziekenhuis verder gaat toenemen en tegelijkertijd de reguliere spoedzorg aan blijft houden”, aldus woordvoerder Sandra.

Reacties