Er komt een ‘zonneveld’ op bedrijventerrein De Wetering

Foto: Energie-U

Een groep bewoners uit Terwijde heeft samen met Utrechtse energiecoöperatie Energie-U en De Stichtse Rijnlanden een plan gemaakt voor een zonneveld op bedrijventerrein De Wetering. Afgelopen week stemde een meerderheid van de gemeenteraad vóór.

De 1440 zonnepanelen moeten komen op de strook van ongeveer 50 bij 200 meter naast de rioolwaterzuiveringsinstallatie langs de Meijewetering. Er kan niet op de grond worden gebouwd, omdat er gas- en waterleidingen onder de grond liggen. Op grote delen kunnen wel zonnepanelen staan. Het terrein is in eigendom van de gemeente. Met uitzondering van de PVV en Stadsbelang stemden alle partijen voor dit voorstel. De overgrote meerderheid was van mening dat deze veldlocatie heel geschikt is voor zonnepanelen. GroenLinks vroeg nog aandacht voor het bevorderen van de biodiversiteit. Samen met de Natuurwerkgroep Leidsche Rijn zal dat worden uitgewerkt.

Meedoen kan

Als bewoner kun je het plan bekijken en je mening geven. Als het plan wordt goedgekeurd, wordt het zonneveld in 2021 gebouwd. Als buurtbewoner kun je dan meedoen en gebruikmaken van zonne-energie. De meeste zonnepanelen gaat Energie-U verkopen aan bewoners en kleine bedrijven in de buurt. Heb je vragen of al interesse en woon je in 1 van de postcodes 3451, 3454, 3528, 3541, 3543 of 3544? Dan kun je hierover mailen naar [email protected].

Vergunningsaanvraag en plan bekijken

Je kunt het ontwerpbesluit voor de omgevingsvergunning met de daarbij horende stukken 6 weken bekijken en hierop reageren.

 

Reacties