“1,5 Meter Sessies in Azotod voorzien in behoefte”

Foto: Azotod

Concertzalen en artiesten hebben in deze coronacrisis te maken met flinke tegenslagen. Gelukkig weten veel organisators en artiesten zich een weg te banen in deze moeilijke tijden. Een opvallend initiatief in Leidsche Rijn is te vinden bij muziekpodium Azotod in De Meern.

Daar organiseert Marcel van der Hoeven met volle overtuiging de 1,5 Meter Sessies, een naam die ons zeer doet denken aan de 2 Meter Sessies van radio-dj Jan Douwe Kroeske. “De 1,5 Meter Sessies zijn echter geen studio-opnames maar een concertreeks in een intiem. De naam refereert natuurlijk aan de noodzakelijke afstand die gehouden moet worden”, vertelt Marcel.

Collectebus

Hij vertelt dat gasten die de 1,5 Meter Sessies bezoeken, persoonlijk worden ontvangen en instructies krijgen over de richtlijnen en hoe ze hun drankjes kunnen bestellen via een QR-code op de hun aangewezen tafel. Er staat een collectebus waar je een donatie in kunt doen voor de band die optreedt, of je kunt betalen door een code te scannen. Marcel: “We hebben de zaal ontspannen ingericht en geprobeerd deze de sfeer van een jazzclub te geven. Ik vertel altijd nog even wat de richtlijnen voor onze gasten zijn – die van het RIVM – maar verder wijst niets erop dat we in een crisissituatie verkeren.”

Innovatie

Marcel zegt dat veel bezoekers live muziek missen. “Daarom is het fijn dat er met de 1,5 Meter Sessies iets is ontstaan om te voorzien in deze behoefte. Ook de artiesten zijn zeer te spreken over de opzet. De nieuwe uitdaging om hun muziek op een andere manier over te brengen biedt hen de ruimte voor innovatie. Dat is iets wat buiten de crisis om alleen maar aangemoedigd kan worden, toch?”

Zaterdag tien oktober is er weer een 1,5 Meter Sessie. Kijk voor het programma en tickets op www.azotod.nl.

 

Cookieinstellingen