Resto VanHarte Leidsche Rijn start met diners voor de buurt

Foto: VanHarte

Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte Leidsche Rijn verzorgt vanaf 2 oktober elke week een diner op vrijdagavond in wijkcentrum Bij de Buren in Parkwijk. Voorheen konden buurtbewoners hier op vrijdagmiddag terecht voor een heerlijke lunch. Omdat er in de buurt vooral behoefte bleek aan een avondprogramma, verzorgt het buurtrestaurant hier voortaan een diner.

De populariteit van Resto VanHarte groeit in Leidsche Rijn en door de coronamaatregelen kan het buurtrestaurant minder mensen ontvangen dan voorheen. Om toch iedereen de kans te bieden om gezellig aan te schuiven, breidt de organisatie haar aanbod uit met een extra shift. Op 2 oktober is er voor de eerste keer een diner in plaats van een lunch. Dat start dan om 18.00 uur. Vanaf 9 oktober zijn er twee shifts per avond: één van half vijf tot kwart voor zes en één van half zeven tot circa half negen. Tussendoor wordt het restaurant snel coronaproof gereinigd zodat samen eten gezellig, lekker én veilig is.

Mensen leren kennen

Restomanager Jolanda Panis: “Het veelgehoorde ‘hier in de wijk ken ik zo weinig mensen’ was voor Resto VanHarte aanleiding om een plek te creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten aan tafel. Verzorgd door enthousiaste vrijwilligers onder professionele begeleiding startte Resto VanHarte lunches op de vrijdag. Voor buurtbewoners, thuiswerkers, wie maar zin had de vrijdagse dag even te onderbreken voor een gezellige en lekkere lunch. Toch bleek het voor mensen die overdag werken of gezinnen met schoolgaande kinderen vaak niet haalbaar om aan te schuiven voor de lunch. Resto VanHarte wil juist toegankelijk zijn voor iedereen en daarom zullen we per 2 oktober in plaats van de lunch een diner gaan verzorgen voor de buurt.”

Iedereen is welkom

VanHarte strijdt al bijna vijftien jaar tegen eenzaamheid en sociaal isolement door mensen bij elkaar te brengen aan de eettafel. Iedereen is dan ook welkom bij het diner. Reserveren is verplicht via https://reserveren.restovanharte.nl/ of bel 0900 900 3030 op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur. Bijdrage voor het diner is 6 euro. Voor U-pas houders is het 5 euro.

(de foto is gemaakt vóór corona)

Cookieinstellingen