Utrecht gaat weer strenger handhaven

Foto: Ans Klunder

De gemeente Utrecht gaat weer strenger handhaven op de naleving van coronamaatregelen. Dat liet de burgemeester van Utrecht, Peter den Oudsten dinsdagavond weten tijdens een bijeenkomst in het stadhuis om over corona in Utrecht te praten.

De burgemeester zei dat hij de cijfers weer zag oplopen en noemde corona een veelkoppig monster. Afgelopen zondag gingen er extra maatregelen in: de horeca moet de deuren om 01.00 uur sluiten en grote bijeenkomsten moeten weer gemeld worden bij de gemeente. Ook is de burgemeester druk geweest om in gesprek te gaan met tal van organisaties in de stad om het belang van de coronamaatregelen te benadrukken. Zo heeft hij gesproken met studenten en studentenorganisaties en wil hij dat er met tal van verschillende organisaties afspraken worden gemaakt om de impact van de maatregelen te vergroten.

Handhaven

Naast deze gesprekken en het maken van afspraken gaan de boa’s van de gemeente Utrecht meer handhaven. Dat gebeurde gisteravond direct: in verschillende Utrechtse parken werden waarschuwingen uitgedeeld aan mensen die niet voldoende afstand hielden. Locaties waar clusters van besmettingen plaatsvinden zullen sneller worden gesloten. Ook wordt gekeken of speciale bezoekerstijden voor kwetsbare groepen nodig en mogelijk zijn. Bijvoorbeeld als zij bibliotheken, zwembaden of het stadskantoor bezoeken. Dit kan ook gelden voor instellingen die niet bij de overheid horen.

(bron: DUIC)

Reacties