Sint Maarten Parade wordt Ronde van Sint Maarten op Berlijnplein

Foto: Vuur van Sint Maarten

De Sint Maarten Parade door de Utrechtse binnenstad gaat dit jaar vanwege het coronavirus niet door. Wel is er een alternatief georganiseerd; De Ronde van Sint Maarten. Die is op het Berlijnplein.

Elk jaar trekt begin november de optocht met de mooiste lichtsculpturen ter ere van Sint Maarten door de binnenstad van Utrecht. Dat trekt altijd duizenden mensen. Zij kunnen nu terecht op het Berlijnplein, maar dat is niet het enige grote verschil: de ‘optocht’ staat stil en het publiek loopt er langs. De rollen zijn nu dus omgekeerd. Tientallen lichtsculpturen, koren, orkesten, dansers, clowns en theatrale acts presenteren zich op 6 en 7 november op het Berlijnplein in Leidsche Rijn. Vanaf half oktober kun je tickets reserveren.

 

Reacties