Fietspad langs de Vleutensebaan is weer open

Foto: Ria Glas

Fietsers kunnen sinds dit weekend weer over het fietspad langs de Vleutensebaan fietsen. Een tijd lang moesten ze om fietsen omdat er een parkeergarage wordt gebouwd.

Deze nieuwe parkeergarage aan het Berlijnplein is bedoeld voor bezoekers van de bioscoop, P + R en voor reizigers die overstappen op het openbaar vervoer. Er is plek voor ruim 600 auto’s. Voor de bouw ervan was ruimte nodig waardoor het fietspad een tijd was afgesloten. Eigenlijk zou het fietspad op 1 september weer open gesteld worden maar dat werd niet gehaald.

Overigens is over de vorm van het fietspad, dat ter hoogte van de parkeergarage in een flauwe bocht langs de Vleutensebaan loopt, goed nagedacht. Ria Glas uit Leidsche Rijn is actief lid van de Fietserbond en heeft er bij de projectorganisatie op aangedrongen dat de bocht van het fietspad ruimer moest worden en de binnenkant lager dan de buitenkant, zodat je niet uit de bocht vliegt. Dat is gelukt.

 

Reacties