Zand van Rijnkade naar Rijnvliet

Foto: J. Korssen

In het centrum van Utrecht stroomt weer water door de Catharijnesingel. Daar moest flink wat zand worden weggeschept. Al dat zand is verhuisd naar Rijnvliet, de nieuwe wijk van Leidsche Rijn waar nog steeds wordt gebouwd. En daar is zand voor nodig. Van de Rijnkade naar Rijnvliet.

De tunnelbak die de Catharijnesingel lang was, werd volgestort met zo’n 34.000 m3 zand. Zo kon er makkelijker, sneller en goedkoper worden gewerkt aan het singelherstel, want het water moest weer door de singel stromen. De extra ruimte werd gebruikt voor de opslag van bouwmateriaal, tijdelijke rijbanen en een tijdelijke fietsenstalling. Het zand kwam uit de omgeving van de singel, zoals van het Willemsplantsoen of van de Rijnkade, maar intussen is het alweer  afgevoerd om ruimte te maken voor het water.

In Rijnvliet is het zand welkom en inmiddels gearriveerd. Inclusief fiets…

Reacties