Kleren lenen in plaats van kopen: vanaf zondag mogelijk bij KLEER in Leidsche Rijn

Foto: pikist

Van 6 september t/m 31 december opent KLEER een pop-up kleding shop in de Metaal Kathedraal. KLEER is een lokaal initiatief wat staat voor Koop, Leen, Ruil. Het doel van KLEER is om mensen te inspireren creatiever en duurzamer om te gaan met hun kleding.

Het idee is dan ook: waarom zou je nieuwe kleding kopen, als je ook mooie dingen kunt lenen. De KLEER pop-up shop is dan een soort extra kledingkast waar je kleding kunt lenen die je op dat moment wil dragen.

Fashionistas

Initiatiefnemers van de pop-up shop zijn schoonzussen Nina en Kim Poldner, beiden woonachtig in De Meern. Kim is al vijftien jaar actief als ondernemer, docent en onderzoeker op het gebied van duurzame mode. Nina is docent en curator van de KLEER collectie die zij afgelopen jaren zorgvuldig heeft opgebouwd. Beiden zijn duurzame mode fashionistas: Nina is verzot op tweedehands en vintage kleding en heeft het liefst iedere dag iets anders aan. Haar eigen kleding past in één kast onder het motto ‘Iets eruit = iets erin’. Kim koopt al tijdens niks meer, maar leent haar kleding via Lena The Fashion Library in Amsterdam.

Uitkijken naar vaste locatie

Hun frustratie dat er nog geen kledingbibliotheek in Utrecht/ Leidsche Rijn is, leidde tot het idee om een pop-up te openen. Als de winkel eind december een uitgebreid assortiment heeft en er voldoende kleding wordt gekocht en geleend, dan kunnen Nina en Kim uitkijken naar een vaste locatie in Leidsche Rijn.

Openingstijden

KLEER opent op zondag 6 september tijdens TISMIS en de openingstijden zijn vanaf die tijd donderdag, vrijdag en zaterdag van 13:00-17:00 uur. Houd de KLEER Facebook en Instagram pagina’s in de gaten voor openingstijden en updates. 

Reacties