Deel Willibrordschool neemt intrek in pand OBS Haarzicht

Foto: MB

Verschillende basisscholen in Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern groeien uit hun jas. Zo ook de Willibrordschool in Vleuten. Daar komt nieuwbouw naast het bestaande gebouw. Tot die tijd nemen een paar klassen van de Willibrordschool hun intrek in het gebouw waar basisschool Haarzicht in huist.

Het gaat vooralsnog om vier lokalen die de Willibrordschool daar in gebruik neemt. Het is nog niet bekend om welke groepen het gaat. De groepen acht mogen blijven in het pand aan de Pastoor Ohllaan, want de school vindt het belangrijk dat leerlingen hun basisschooltijd afsluiten in het gebouw waar ze ook begonnen zijn.

Medio 2023

De uitbreidende nieuwbouw van de Vleutense school is intussen stevig in de voorbereiding. Het is de bedoeling dat de uitbreiding medio 2023 open gaat. Tot die tijd zijn er dus extra lokalen nodig, die onder meer zijn gevonden bij OBS Haarzicht. Vanaf de herfstvakantie moet het zover zijn. Dan kan ook de noodlocatie aan de Kees Valkensteinlaan – dit zijn de units direct achter de Willibrordschool – weg. De andere tijdelijke noodlocatie op het grasveld aan de Hindersteinlaan blijft bestaan.

Reacties