Parkeervergunning voor gehandicapten vanaf 1 september verplicht in Utrecht

Foto: Pixabay

Inwoners en bezoekers met een gehandicaptenkaart hebben vanaf dinsdag 1 september een parkeervergunning nodig om gratis te parkeren in gebieden waar betaald parkeren geldt. Het neerleggen van de gehandicaptenkaart is niet meer voldoende.

De digitale parkeervergunning staat op kenteken. Daardoor ziet de scanauto van de gemeente, die de parkeercontrole uitvoert, dat de auto er mag staan. De afgelopen maanden hebben Utrechtse kaarthouders en bezoekers met een gehandicaptenkaart een parkeervergunning kunnen aanvragen. De hele maand september is nog een overgangsperiode. Kaarthouders die zonder vergunning parkeren, worden erop gewezen dat ze deze moeten aanvragen. Vanaf 1 oktober riskeren parkeerders een boete als ze geen vergunning hebben.

Gratis

De parkeervergunning is alleen nodig in wijken waar betaald parkeren is. Mensen met een gehandicaptenkaart mogen altijd gratis parkeren op één van de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen in de stad. Daarvoor hebben zij geen parkeervergunning nodig. Op deze parkeerplaatsen moet de gehandicaptenkaart goed zichtbaar achter de voorruit liggen. Inwoners en bezoekers met een gehandicaptenkaart kunnen de parkeervergunning aanvragen via www.utrecht.nl/parkeervergunninggehandicapte. De parkeervergunning is gratis.

Reacties