Het is tijd om vooruit te blikken naar de wintersport

Foto: SSCU

Ja, de r is in de maand en we kunnen weer gaan denken aan de wintersport! Die vergt vaak wel enige voorbereiding, zeker als je nog niet zo vaardig bent op skies.

Bij SnowSportCenterUtrecht kun je op 13 september terecht voor een kennismakingsles. Gratis. SnowSportCenterUtrecht is de grootste indoorskibaan van de wereld en zit letterlijk bij Leidsche Rijn om de hoek. Op zondag 13 september kun je er tussen 10:00 en 16:00 uur terecht voor een korte skiles, snowboardles of telemarkles. Je moet wel even een tijdslot reserveren. Tijdens deze les krijg je van de instructeurs handige tips en advies.

Technisch

SnowSportCenterUtrecht heeft vijf indoor skibanen, een minirolpiste voor de kleinsten en een alpine disk slope. Dat is een grote disk die alle kanten op draait, steiler en minder steil kan kantelen en sneller en sneller en langzamer kan. “Zo heb je een oneindige piste waarvan de moeilijkheidsgraad in te stellen is”, aldus eigenaar Daniël Schinkel. “Je leert hierop heel goed technisch skiën.” Een goede voorbereiding op de wintersport dus. Dat laatste is sowieso het geval als je skiles neemt bij SnowSportCenterUtrecht, want indoor skiles is heel technisch. Daniël: “In de sneeuw kun je nog corrigeren, je kunt soms wat aanrommelen als het zo uitkomt. Op een indoor skibaan kan dat niet, daar voel je meteen het effect van je bewegingen, er is geen foutmarge. Als je hier technisch goed skiet, ben je in de sneeuw super.”

Meer info of reserveren kan via telefoon 030-3030013 of [email protected].

Reacties