Provincie en gemeenten gaan samenwerking aan met Meld Misdaad Anoniem

Foto: Pixabay

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk landelijk meldpunt waar anoniem informatie kan worden gemeld over ernstige criminaliteit en misdaad. Jaarlijks komen er zo’n 17.000 anonieme meldingen binnen, uiteenlopend van geweld, drugshandel, diefstal tot aan fraude en milieucriminaliteit.

Om meldingen te kunnen ontvangen, moeten partners zijn aangesloten bij MMM. Commissaris van de Koning Hans Oosters ondertekende een samenwerkingsconvenant met Stichting Meld Misdaad Anoniem, zodat Utrechtse gemeenten zich kunnen aansluiten bij het meldpunt om zo meldingen over vermeende criminele activiteiten doelgerichter aan te kunnen pakken. De provincie draagt de aansluitingskosten.

Gezamenlijke aanpak

De meldingen vormen een belangrijk middel in de gezamenlijke aanpak van ondermijnende criminaliteit. Daarbij geldt: hoe meer gemeenten deelnemen, hoe beter.  “Criminelen denken niet in gemeentegrenzen, maar verplaatsen hun activiteiten bij weerstand naar andere gebieden”, aldus Oosters. Wanneer de Utrechtse gemeenten zich op het netwerk van Meld Misdaad Anoniem aansluiten, kunnen gemeenten straks allemaal over nieuwe informatiebronnen beschikken. Daarmee wordt het criminelen een stuk lastiger gemaakt.

 

Reacties