Het aantal mensen dat positief is getest op corona is de afgelopen week opnieuw gestegen

Foto: pixabay

Het aantal mensen dat positief is getest op corona is de afgelopen week opnieuw gestegen. Er kwamen van 4 augustus tot en met 11 augustus 4036 coronapatiënten bij, zei RIVM-directeur Jaap van Dissel in de technische briefing over corona.

De week daarvoor waren 2588 besmettingen vastgesteld. In die week was 2,3 procent van de afgenomen tests positief, de afgelopen week steeg dat tot 3,5 procent. Van Dissel wijst erop dat het virus dat nu in opmars is, een nieuw type van het coronavirus is. Het gaat nu om een virus dat mildere klachten geeft. “Dat maakt het ingewikkeld om mensen te targeten“, zegt Van Dissel. Met andere woorden: het is nog lastiger om te zien of mensen griep hebben of toch een variant van covid-19.

Het aantal ziekenhuisopnames is gedaald naar 38 in de afgelopen week. De week ervoor was het 44. Afgelopen week zijn negen mensen aan covid overleden, de week ervoor was dat zes.

Relatief veel jongeren raken op dit moment besmet en die worden vanwege hun leeftijd minder vaak ziek. Voor mensen met onderliggende klachten kunnen de verschijnselen nog even erg zijn als op het hoogtepunt van de virusuitbraak.

(bron: NOS)

Reacties