Plannen voor entreegebouw Máximapark op groen erf stap dichterbij

Foto: Máximapark

De parkorganisatie van het Máximapark krijgt 50.000 euro van de gemeente om een groen erf met entreegebouw voor het Máximapark te ontwikkelen.

Het entreegebouw, waarin een bezoekerscentrum en de werkschuur voor de parkvrijwilligers worden ondergebracht, komt op het parkeerterrein aan de Utrechtseweg bij de hoofdentree van het Máximapark. In het bezoekerscentrum wordt aandacht besteed aan de geschiedenis van het gebied (glastuinbouw), de aanleg van het park en alle bijzondere voorzieningen, flora en fauna. De buitenruimte wordt een aantrekkelijk groen erf. Het wordt wat de initiatiefnemers betreft een levendig trefpunt van en voor parkliefhebbers. Met de subsidie om de plannen verder te brengen is een mooie stap gezet richting een permanente ontvangstruimte voor bezoekers en vrijwilligers van het park.

Genieten van het park

Er moet nog veel worden uitgezocht en daar wil de parkorganisatie de omwonenden en geïnteresseerden bij betrekken. Geïnteresseerden wordt ook uitdrukkelijk gevraagd mee te denken over de functie en inrichting van het entreegebouw. De mensen van de parkorganisatie zouden het mooi vinden als Utrechts grootste park een ontmoetingspunt heeft bij de hoofdentree: een plek waar inwoners, vrijwilligers en bezoekers zich thuis voelen en het genieten van het park kan beginnen.

Reacties