Kettinggraaier opgepakt

Foto: Politie

De kettinggraaier die afgelopen maand vele oudere vrouwen in onze regio beroofde, is aangehouden. Het gaat om een 25-jarige man uit het Noord-Hollandse Uithoorn. Hij zit momenteel vast. Dit heeft de politie bekend gemaakt.

De man benaderde zijn slachtoffers van achteren terwijl hij op een scooter zat en rukte halssieraden van de vrouwen af. Vervolgens ging hij er vandoor. Op 23 juni werd voor het eerst aangifte gedaan van een dergelijke diefstal kwam de eerste melding van de kettinggraaier bij de politie. Hij sloeg in verschillende plaatsen toe: Bunschoten, Driebergen, Hoevelaken, Huizen, Zeist, Baarn, Eemnes, Soest, Bussum, Hilversum, De Bilt, Breukelen en Vleuten. De politie verdenkt de opgepakte man van minimaal veertien berovingen.

Eind juni werden beelden bekend gemaakt van de verdachte, die met beveiligingscamera’s waren genomen. Hierop kwamen er tips binnen waarmee de politie verder kon. Dit leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de verdachte. De politie maakte bekend dat de aangehouden man ook toegeslagen zou hebben in onder meer Aalsmeer, Amsterdam, Alphen aan den Rijn, Hoofddorp, Amstelveen en Lisse.

Reacties