Resto VanHarte ontvangt bijna 3000 euro voor voorleesdiners- en brunches

Foto: REstovanharte

Resto VanHarte ontving gisteren bijna 3000 euro uit handen van Michiel Erkelens, voorzitter van Books 4 Life Utrecht, voor de strijd tegen armoede en laaggeletterdheid in Utrecht.

Het bedrag wordt onder andere gebruikt voor zes voorleesdiners en -brunches in samenwerking met Books 4 life.  Naast Resto VanHarte ontvingen ook Stichting Leergeld Utrecht, Taal Doet Meer, Stichting Move Utrecht en hoiUtrecht mooie bedragen. In totaal keerde Books 4 Life Utrecht 15.000 euro uit aan maatschappelijke organisaties.

Bijzondere sfeer

Restomanager Jolanda Panis: “’De voorleesdiners hebben altijd een bijzondere sfeer. Of je nu jong of oud bent, voorlezen of voorgelezen worden blijft iets magisch en heel verbindends. Erg leuk dat we in deze samenwerking met Books 4 Life lezen en ontmoeten kunnen samenbrengen en dat iedereen daarvan kan genieten.” Gedurende mei en juni konden organisaties zich melden bij het Books 4 Life Utrecht Fonds. De aanvragen zijn vervolgens beoordeeld door de ruim vijftig vrijwilligers van de stichting. Het geld in het fonds is de opbrengst van de verkoop van tweedehands boeken, cd’s, lp’s en dvd’s in 2019.

Buurtrestaurant

Resto VanHarte is een levendig buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners, waar buurtbewoners samen koken en eten. Ze leren er elkaar kennen en dragen bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. In Buurtcentrum Bij de Buren in Parkwijk wordt wekelijks een VanHarte brunch/lunch georganiseerd. Meer info vind je op www.restovanharte.nl.

Reacties