Nieuwe locatie voor drie basisscholen in Vleuterweide

Foto: Utrecht

De basisscholen OBS Vleuterweide, Jenaplanschool Zonnewereld en De Twaalfruiter locatie Boomgaarden/Balkon krijgen een nieuwe locatie. De scholen krijgen een gebouw dat het best past bij de grootte en leerlingenprognoses van hun school. Nu duidelijk is welke school waar komt, gaat de gemeente verder met de voorbereiding van de definitieve plannen van de renovatie van De Weide Wereld en de nieuwbouw aan de Passiebloemweg.

De komende jaren wordt Weide Wereld verbouwd. Ook komen er twee nieuwe schoolgebouwen aan de Passiebloemweg. De locaties liggen dichtbij elkaar en de planning van de bouwwerkzaamheden volgen elkaar op. Er zijn nieuwe leerlingenprognoses bekend geworden voor de scholen die betrokken zijn bij deze locaties. De gemeente en de drie basisscholen hebben daarom samen opnieuw gekeken naar de ruimte die de scholen nodig hebben, en vervolgens naar de locatie die voor elke school het meest geschikt is: Weide Wereld of een van de nieuwe gebouwen aan de Passiebloemweg.

De nieuwe locaties

  • De nieuwe locatie van OBS Vleuterweide wordt 1 van de 2 nieuwe schoolgebouwen aan de Passiebloemweg
  • De nieuwe locatie van Zonnewereld wordt 1 van de 2 nieuwe schoolgebouwen aan de Passiebloemweg
  • De nieuwe locatie van De Twaalfruiter locatie Boomgaarden/Balkon wordt Weide Wereld

Verbouwing

Met de renovatie wordt De Weide Wereld een meer kindvriendelijk, toegankelijk, gezond en toekomstbestendig gebouw. Aan de Passiebloemweg worden twee nieuwe schoolgebouwen gebouwd. De nieuwbouw komt in plaats van de tijdelijke gebouwen die nu op de locatie staan. OBS Vleuterweide en Jenaplanschool Zonnewereld zullen naar verwachting halverwege 2022 verhuizen naar deze nieuwe gebouwen.

Reacties