P+R-garages krijgen nieuwe tarieven

Foto: Zecc Architecten

De vier P+R-garages in Utrecht krijgen nieuwe tarieven. Gebruikers die doorreizen naar de binnenstad betalen vanaf 1 september 2 euro per dag voor het parkeren. Voor het ov-deel kan de reiziger de eigen ov-chipkaart gebruiken of een los kaartje kopen voor 4 euro. Hiermee mogen maximaal vijf personen reizen.

Momenteel kost een kaartje voor parkeren en reizen 5 euro. De nieuwe tarieven gaan gelden in P+R-garages Utrecht Science Park, Westraven, Papendorp en Leidsche Rijn. Het nieuwe P+R-combikaartje biedt meer keuzevrijheid in overstapmogelijkheden. Naast tram, bus en trein is het ook mogelijk om de OV-fiets of een elektrische fiets te nemen. Ook kan het in de toekomst eenvoudig aansluiten op het MaaS-concept, waarbij verschillende soorten vervoer met behulp van een app worden gecombineerd.

Bereikbaarheid

De P+R’s dragen op deze manier bij aan het verbeteren van de bereikbaarheid en leefbaarheid van de stad, zo is de gedachte: als bezoekers van de binnenstad de P+R gebruiken, zorgt dit voor minder verkeer en een lagere parkeerdruk in het centrum. Voor parkeerders die vanaf de P+R niet met ov verder reizen, gelden andere tarieven. Zij betalen 6 euro.

Cookieinstellingen