Première van ‘Een dag in het leven van groep 8’

Foto: De Klimroos

Basisschool De Klimroos in Leidsche Rijn heeft net als vele andere scholen er het afgelopen schooljaar het beste van proberen te maken voor de kinderen. In groep 8 kozen zij voor een eindfilm in plaats van een musical. De titel van de film luidde: ‘Een dag in het leven van groep 8’. De première van deze film stond in teken van hun afscheid van de basisschool.

Een waardig afscheid van de basisschool is natuurlijk een must! In de klas kregen de kinderen de opdracht om een verhaal te bedenken dat zich in de school afspeelt. Daarna hebben zij gezamenlijk uit alle verhalen een stukje gekozen en zo een definitief verhaal geschreven. In groepjes zijn zij aan de slag gegaan met het bedenken van de scenes en het script. Toen dit allemaal klaar was, hebben de kinderen de hele film zelf opgenomen. Kortom, de film is van top tot teen door de kinderen zelf bedacht en geproduceerd. Een ongelofelijke prestatie!

Rode loper

Op dinsdag 14 juli was het zover: de première van de film ‘Een dag in het leven van groep 8’. Voor de deur lag een lange rode loper waarop ouders en kinderen vol trots, in hun mooiste kleding de school binnen kwamen. Zoals je van een echte première kunt verwachten, kon iedereen bij binnenkomst op de foto bij een echte ‘fotowand’ om zo deze prachtige herinnering voor altijd te vereeuwigen. Daarna konden zij plaatsnemen in de zaal waar de stoelen zo waren neergezet dat alle gezinnen op anderhalve meter afstand konden genieten van de film.

Memorabel

Na afloop van de film was het jammer genoeg toch echt tijd voor het afscheid van de kinderen. Na wat liefdevolle afsluitende woorden van de groepsleerkracht kregen de kinderen traditiegetrouw het ‘Klimroos diploma’, een boekje vol herinneringen van de basisschooltijd en een roos. Een aantal spontane, mooie woorden van een ouder voor het team van De Klimroos maakte de avond af. Het was een vreemd jaar, maar het einde was memorabel!

 

Reacties