Nieuw wooncomplex in Leidsche Rijn Centrum gericht op gemengd wonen

Foto: MIXIT

Er komt een nieuw wooncomplex in Leidsche Rijn Centrum dat gericht is op gemengd wonen: een deel van de toekomstige bewoners is dak- of thuisloos geweest. Deze bewoners worden gemixt met bewoners die gemotiveerd zijn om een beetje op hun medebewoners te letten. Het complex heet dan ook MIXIT.

De ex-dak- en thuislozen zijn weer toe aan zelfstandig wonen. Het is de bedoeling dat MIXIT een levendig en betrokken wooncomplex wordt waar iedereen oog heeft voor elkaar. De huurders onderhouden contact met elkaar en organiseren zo nu en dan samen bewonersactiviteiten, zo is het idee. In MIXIT ligt de nadruk dan ook op samen leven en omkijken naar elkaar. De huurders vormen samen een woonvereniging. Daarnaast krijgen de mensen die dak- en / of thuisloos zijn geweest woonbegeleiding van Stichting De Tussenvoorziening en is er extra beheer vanuit Mitros.

De toewijzing van de woningen van MIXIT gaat anders dan anders. Huurders worden geselecteerd op basis van motivatie, hun bijdrage aan de goede sfeer in het gebouw, inkomen, huishoudsamenstelling en inschrijfduur. De inschrijfduur is het minst belangrijk. De inschrijving is inmiddels gesloten en de toekomstige bewoners krijgen binnenkort een soort sollicitatiegesprek.

Reacties