Utrecht vraagt kinderen om ideeën om buiten te spelen

Foto: Pixabay

Omdat de gemeente verwacht dat meer kinderen dan anders deze zomervakantie thuis zullen doorbrengen, wil Utrecht helpen bij het aantrekkelijker maken van de speelplekken in de buurt. Met goede ideeën kun je een aanvraag indienen bij het Initiatievenfonds.

Het Initiatievenfonds is een fonds voor grote en kleine initiatieven in Utrecht. Denk bijvoorbeeld aan het inrichten van een zandbak, het opknappen van een pleintje, een activiteit in een buurthuis of een ontmoetingsplek voor jongeren. Met het Initiatievenfonds wil de gemeente Utrechters stimuleren om zich vrijwillig in te zetten voor elkaar, de buurt, wijk of stad.

Nick van de gemeente

Nu meer kinderen korter of niet op vakantie gaan, is het leuk om buiten te kunnen spelen. In Utrecht zijn al veel speeltuinen. Maar misschien missen de kinderen nog iets wat hun straat of buurt nog leuker kan maken om te spelen. Denk bijvoorbeeld aan een twisterveld of kingveld, of stoepkrijt om de langste hinkelbaan van Utrecht te tekenen. Kinderen kunnen hun ideeën indienen door te bellen of appen met Nick van de gemeente Utrecht op 06- 34136990. Hij helpt de kinderen verder. Ook kunnen de kinderen online een formulier invullen op de website van de gemeente. Met het Initiatievenfonds kan de gemeente de ideeën van de kinderen mogelijk maken.

Reacties