De Meern is een Vietnamees streetfood-restaurant rijker

Foto: Trinh

Aan de Zandweg in De Meern is stilletjes een metamorfose geweest: restaurant Moment sloot de deuren en de zaak is veranderd in Trinh, een Vietnamees restaurant met authentieke Vietnamese streetfoodgerechten. In eerste instantie richtte Trinh zich op bezorgen en afhalen, maar vanaf vandaag kun je er ook dineren. De eigenaar is nog steeds Tanja Man.

“De Vietnamese keuken is echt mijn favoriete keuken”, zegt een stralende Tanja Man. “Met dit nieuwe restaurant volg ik eindelijk mijn hart!” Tanja vertelt dat restaurant Moment eigenlijk, als ze heel eerlijk is, niet helemaal bij haar paste. Trinh wel. Of het bij De Meern en Leidsche Rijn past moet de tijd leren, maar Tanja verwacht natuurlijk van wel. “Ik kan me niet voorstellen dat mensen Vietnamees eten niet lekker vinden. De Vietnamese keuken is Aziatisch, maar heel anders dan de Chinese en Indonesische keuken die we hier al langer kennen. De Vietnamese keuken is verfijnder en lichter. Er wordt minder olie gebruikt en veel verse groente, sla, munt en koriander. Ook noedelsoepen zijn populair in Vietnam, net als summer rolls in rijstbladeren. Vergeleken met andere Aziatische keukens is de Vietnamese kruidiger en minder vet. Omdat het in Vietnam altijd warm is, zijn de maaltijden niet altijd warm. Lauw is soms warm genoeg.”

Amsterdamse Wallen

Tanja Man is opgegroeid met de Vietnamese keuken. Haar overgrootouders waren naar Vietnam gevluchte Chinezen; haar ouders kwamen op hun beurt als vluchtelingen naar Nederland. Op de Amsterdamse Wallen begonnen zij een Vietnamees restaurant. Tanja – hier geboren en getogen – draaide vanaf haar dertiende volop mee in het restaurant van haar ouders. Ze leerde er alles over de cultuur van het Vietnamese eten en zag haar vader de lekkerste authentieke gerechten bereiden. De liefde voor de Vietnamese keuken kreeg ze letterlijk met de paplepel binnen. Die liefde is dus nooit over gegaan en Tanja volgt met restaurant Trinh in De Meern haar hart. Tanja: “Mijn vader leert mij en de twee andere koks alles over de gerechten die we in Trinh bereiden. Hij heeft zijn eigen restaurant in Amsterdam toevallig in januari verkocht en heeft tijd om dit restaurant mee op te starten. Dat is heel fijn, want ik weet wel heel veel van de Vietnamese keuken, maar mijn vader nog meer. Ik ben blij dat hij ons helpt.”

Puur

Wat de naam betreft: Trinh betekent in het Vietnamees puur. “Wij koken elke dag met pure liefde en we werken met verse ingrediënten. De nadruk van de gerechten van Trinh ligt op streetfood en pure smaken. Dat is dan ook exact hoe je de keuken van Trinh kan omschrijven: puur, vers en met liefde gemaakt”, aldus Tanja.

De openingstijden van Trinh zijn dinsdag t/m zondag van 16:00 tot 21:00 uur. Bestellen en laten bezorgen of afhalen kan natuurlijk ook.
www.trinhstreetfood.nl

 

 

Reacties