Man bewusteloos geslagen in Terwijde: politie zoekt getuigen

Foto: Politie

Op zondagmiddag 28 juni rond 17.25 uur was een vrouw op het Glenn Millerpad in Terwijde aan het hardlopen toen vanuit een groepje seksueel getinte opmerkingen werden gemaakt. Een man was daar getuige van en sprak de jongens uit dat groepje daar op aan.

Vanuit de groep werd direct agressief op de man gereageerd. Toen de man wegliep werd hij op het hoofd geslagen, waardoor hij ten val kwam en kort buiten bewustzijn raakte. De groep ging er hierna rennend van door richting de Vomar. De man werd voor onderzoek door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Onderzoek

De recherche van het bureau De Meern doet onderzoek naar deze laffe mishandeling. Het gaat om jongens met een getinte huidskleur in de leeftijd van 16-18 jaar. Drie van hen hadden een slank postuur en één van hen had een gezet postuur. Eén van de verdachten droeg een olijfkleurig, glimmend trainingspak.

Wie was de hardloopster?

De politie roept getuigen van deze mishandeling op zich te melden via 0900-8844 (vragen naar recherche bureau De Meern). Mocht je anoniem informatie willen melden dan kan dat via 0800-7000. De politie is natuurlijk ook op zoek naar de identiteit van de hardloopster. Ook zij wordt gevraagd zich te melden.
Woon je daar in de buurt en ben je in het bezit van een camerasysteem? Dan verzoekt de politie je om de beelden te bekijken tussen 17.15 uur en 17.35 uur en te beoordelen op genoemde combinatie van jongeren. In het geval van bruikbaar beeldmateriaal ook het verzoek contact te leggen met de recherche.

Reacties