Monumentje aan het Lint onthuld op Veteranendag

Foto: Máximapark

Zaterdag werd ter gelegenheid van Veteranendag langs het Lint in het Máximapark door Wijkwethouder Eelco Eerenberg en Luitenant-Kolonel der Mariniers Hans van Reenen in het bijzijn van twee veteranen met een kleine ceremonie een herinneringsplaats onthuld.

De plek is ingericht met anjers, het symbool van veteranendag. Ook staat er een plaquette met de tekst: ‘De witte anjer is het symbool van de Nederlandse Veteranen. De gemeente Utrecht heeft deze herinneringsplaats aangelegd uit respect en waardering voor hun inzet.’

Langs het Lint

Sinds 2005 organiseert stichting Veteranendag op de laatste zaterdag van juni de Nederlandse Veteranendag in Den Haag. Omdat er in Utrecht nog geen echte herinneringsplaats bestond, is op verzoek van burgemeester Jan van Zanen naar een plek gezocht voor de inrichting van zo’n plaats. Die werd gevonden langs het Lint aan de zuidzijde van het Máximapark.

Zeer verguld

Vanwege zijn vertrek naar Den Haag kon de burgemeester helaas zelf niet aanwezig zijn bij de onthulling. De honneurs werden waargenomen door Wijkwethouder Leidsche Rijn Eelco Eerenberg. Deze bedankte iedereen die gezorgd had dat deze plek er nu is. Luitenant-Kolonel der Mariniers Hans van Reenen benadrukte nog eens hoe belangrijk dit soort initiatieven zijn voor al die veteranen die op vele plekken in de wereld actief waren en nog steeds zijn tijdens vredesmissies. Hans van Reenen, die zelf ook in Leidsche Rijn woont en jaarlijks ook een actieve rol vervult bij de 4 mei-herdenking in Vleuten, zei zeer verguld te zijn met de plek waar heel veel mensen langs komen.

Reacties