Klopjacht op ‘kettingrukker’ in Vleuten

Foto: Engin Akyurt Pixabay

Opeens was er een nieuw woord: kettingrukker. Hiermee wordt de man bedoeld die in de provincie Utrecht kettingen van vrouwenhalzen rukt. Zijn laatste slachtoffer was een vrouw uit Vleuten. Hij is nog niet gevonden.

De kettingrukker beroofde op meerdere plaatsen in Utrecht vrouwen van hun halsketting; inmiddels sloeg hij al twaalf keer toe. De politie heeft hem nog niet kunnen pakken. Zijn werkwijze is altijd hetzelfde: hij rijdt op een scooter langs fietsende of lopende vrouwen en trekt aan de ketting om hun nek. De meeste slachtoffers zijn 65-plus en raken licht gewond, want de kettingrukker gaat hardhandig te werk. De vrouw uit Vleuten, vooralsnog zijn laatste slachtoffer, kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

Politiehelikopter

De politie startte zondagmiddag direct een zoekactie: Burgernet werd ingeschakeld en ook de politiehelikopter zocht mee naar de dader. Dat is een blanke jongeman van een jaar of zestien op een grijze scooter. Hij is fors van postuur en draagt een grijze trainingsjack met capuchon. Hij sloeg eerder toe in  Leusden, Bunschoten, Driebergen, Zeist, Eemnes, Baarn, Soest, Hoevelaken, Huizen, Bussum, Hilversum, De Bilt en nu dus ook Vleuten.

Camerabeelden

De politie wil de man graag snel pakken en roept getuigen op zich te melden. Ook doet de politie een oproep aan bewoners in de buurt van de Moerasvaren die beveiligingscamera’s hebben hangen, of zij hun beelden willen bekijken van zondagmiddag tussen 16.05 en 16.25 uur. Wellicht staat er iets op waar de politie wat aan heeft. De politie is te bereiken via 0900-8844.

Reacties