Veel plek voor auto’s bij Leidsche Rijn Centrum, weinig voor fietsers

Foto: D. Gilissen

De parkeergarage bij het Berlijnplein vordert gestaag. De uitgebreide parkeermogelijkheden voor auto’s steken behoorlijk af bij het karige aantal plaatsen waar je officieel je fiets mag neerzetten in Leidsche Rijn Centrum. Het leidt tot enige commotie op de sociale media.

De parkeergarage naast de bioscoop biedt straks plek aan 620 auto’s. De bouwwerkzaamheden zijn tijdelijk lastig voor fietsers die er nu voor moeten omfietsen. Weliswaar niet veel, maar toch. Grotere doorn in het oog van de fietsers is het ontbreken van goede stallingsmogelijkheden bij het winkelcentrum. In de Londenstraat – die uitkomt op het Brusselplein – is een overdekte fietsenstalling die bewaakt zou zijn. In de praktijk wordt deze echter niet veel gebruikt, en zeker niet door bezoekers van de Jumbo.

Gesuggereerd wordt om een deel van de ondergrondse parkeergarage vrij te maken voor een fietsenstalling omdat deze toch nooit helemaal vol staat. Tot die tijd blijft iedereen waarschijnlijk gewoon zijn fiets parkeren op het Brusselplein of voor een winkel.

 

Reacties