Utrechters kunnen via een videoboodschap afscheid nemen van Jan van Zanen

Foto: wikimedia

Burgemeester Jan van Zanen neemt afscheid van de stad Utrecht. Op woensdag 1 juli start hij als burgemeester van de stad Den Haag. Het afscheid van de burgemeester verloopt anders dan zonder de coronamaatregelen het geval was geweest. Een publiek afscheid is daarom niet mogelijk.

Utrechters die de burgemeester gedag willen zeggen, kunnen dat doen door een videoboodschap op te nemen. Op zaterdagmiddag 27 juni tussen 12.00 en 16.00 uur kunnen alle Utrechters een afscheidswens voor de burgemeester inspreken in een speciale ‘Zeg maar dag tegen ’t jochie’-videocamera op het Stadhuis. Je kunt naar binnen via de ingang aan de Stadhuisbrug om iets in te spreken in de camera. Je hoeft zich hiervoor niet vooraf aan te melden, wel moet je afstand houden en als er veel mensen staan te wachten kun je beter nog een blokje om gaan.

Fietstocht

De burgemeester ontvangt alle afscheidsboodschappen, en een korte samenvatting zal de gemeente online delen. De burgemeester neemt op vrijdag 26 juni afscheid van de stad met een fietstocht. De bedoeling is dat hij in deze fietstocht alle tien wijken van de stad aan doet. Hij volgt daarbij deels de Vuelta-route die was voorzien voor deze zomer.

Reacties