“Ik ben Vleuten zat”

Foto: Helena de Koning

Het boekje ‘Ik ben Vleuten zat’ gaat over het knullige dorpje – zoals ze het zelf noemt – waar student Helena de Koning maar al te graag weg wil. Maar door het gedwongen thuis zitten in Vleuten krijgt ze ondanks alles interesse voor haar ‘suffe buurtje’.

Helena de Koning studeert Illustratie aan de HKU in Utrecht. Ze heeft tijdens het thuis zitten een nostalgisch en hartstikke leuk boekje gemaakt over Vleuten. “Mijn boekje ‘Ik ben Vleuten zat’ is een verhaal over mijn knullige dorpje, waar ik maar al te graag weg wil, zodat ik eindelijk op kamers kan in de grote stad. Gedwongen zit ik nu extra veel vast in Vleuten door de pandemie, en kom ik niet veel verder dan het dorp. Maar dat doet wat met me. Herinneringen komen omhoog als ik mijn dagelijkse ommetje maak, en er ontstaat een vorm van interesse en nostalgie naar mijn suffe buurtje.” 

Herkenning

Komt die interesse juist doordat ze besloten heeft weg te gaan, vraagt ze zich af. In het boekje beschrijft ze haar leukste en mafste herinneringen aan Vleuten, gecombineerd met illustraties en gifjes. “Ik hoop het publiek ook te laten terugdenken aan hun herinneringen van hun vroegere woonplaats, en herkenning op te wekken voor jongeren die ook van hun dorp naar de stad (willen) verhuizen”, aldus Helena.

Boekje inzien

Het boekje ‘Ik ben Vleuten zat’ is te zien via deze link: https://www.flipsnack.com/krabbelig/ik-ben-vleuten-zat.html . Kijk en geniet, want het is leuk en inderdaad nostalgisch.

Reacties